Kalkan'da Görülmesi Gereken Yerler

...

Kalkan Bölgesi ve Villa Kiralama
Yirmi yıl önce Kalkan bölgesi , dolambaçlı sokaklara dağılmış bir avuç rustik balık restoranı olan bir balıkçı köyüydü. Bugün, birçok restoran, bar, şirin kafeler ve dükkanlarıyla canlı bir liman şehridir. Renkli tekneleri ile büyülü bir atmosfer ile çevrilidir.  Doğal güzellikler arasında kolaylıkla villa kiralama imkanı ile tatil yapmak isteyen herkes için Kalkan harika bir bölgedir. 
Kalkan, Türkiye'nin en gelişmiş tatil beldelerinden biri olarak kabul edilir ve özel villa kiralama konusunda ülkenin önde gelen lokasyonlarından biri haline gelmiştir. Bu çekici Akdeniz tatil beldesi, kaliteli restoranlar, çarpıcı bir liman ve güzel sokakların muhteşem birlikteliğine sahiptir. Kaş, Kaputaş Plajı, Patara'ya (12 km'lik altın kumu ile) ve tarihi alanlara sahip sayısız bölgeye de kolayca ulaşılabilecek mesafededir.  


Dalaman, Kalkan bölgesine en yakın havaalanıdır. Karayolu ile transfer süresi yaklaşık 1.5 saattir. Antalya  Havalimanı üzerinden de Kalkan'a ulaşabilirsiniz  , ancak transfer süresi yaklaşık 3 - 3,5 saattir. 


Kalkan 'da Villa Kiralama
Nefes kesen bir yerde villa tatili, değerli zamanınızı geçirmek için inanılmaz bir yoldur. Kalkan tatil villalarımızdan birinde konaklamak mükemmel bir seçenektir. Kahvaltınızı yemyeşil manzaraya karşı yaparken, öğleden sonranızı havuz kenarında geçirebilirsiniz. Bu tatillerin vazgeçilmez mangal keyfini kendi evinizin rahatlığında size özel villalarda yaşayabilirsiniz. 


Kalkan bölgesinde farklı lokasyonlarda villalarımızı kiralama olanağına sahipsiniz. Kalkan sahil şeridinden en iyi şekilde yararlanmak ve su sporları  yapmak istiyorsanız plaja daha yakın villaları kiralama 'yı tercih edebilirsiniz. 
Hayatınızı birleştirdiğiniz biricik eşiniz ile birlikte ilk tatilinizi baş başa geçirmek isterseniz Balayına özel dizayn edilen villalarımızdan kiralayabilirsiniz. Yaz, kış kullanabileceğiniz ısıtmalı havuzlu villalarımızda unutulmaz bir Balayı geçirebilirsiniz.


Kalkan bölgesinde kiralayacağınız villalarda, Tv, kablosuz internet, park yeri, çamaşır makinesi, jakuzi, özel bahçesi, şezlongları, şemsiyesi, mutfak malzemeleri, bulaşık makinesi, klima, barbekü bulunmaktadır. Tabii ki villadan villaya bu malzemeler farklılık gösterebilmektedir.
Tatilinizi bir süre önce planlamak isterseniz mutlaka Erken Rezervasyon villalarımıza bakmanızı tavsiye ederiz. En uygun fiyata kiralık villa fırsatları ile tatil keyfinizi katlayabilirsiniz.


Kalkan Bölgesi 'nde neler yaparsınız? 


Patara plajı, devasa kum tepeleri arkasında olan, Türkiye'nin en güzel plajlarından birisidir. 18 kilometrelik mavi denizi ve ince kum plajına sahiptir. Kalkan'a sadece 20 dakika uzaklıktadır. 
Kaputaş Plajına, beyaz kumlarına ve olağanüstü mavi sularına Kalkan'dan arabayla sadece 10 dakikada ulaşılabilirsiniz (otobüsler Kaş ve Kalkan arasında günlük olarak hareket eder ve yol boyunca Kaputaş plajında durur). Kaputaş Plajı, kayalıklarla çevrili büyük bir vadide saklıdır. Plaja uzun bir merdivenle ulaşırsınız. 


Kalkan çevresindeki plajlar dar ancak mükemmeldir. 
Türkiye'nin Likya sahillerinin mavi sularından uzaklaşmak kolay olmasa da, Kalkan bölgesine gelmişken tarihi mekanları gezmenizi öneririz. Likya Sahili olarak bilinen tarihi bölgesinde eski Mısırlılardan (Ege öncesi medeniyete kadar uzanan) Bizans dönemine kadar var olan bir bölge olan Likya bulunur. Bu da, bölgede keşfedilecek çok sayıda tarihi kalıntı olduğu anlamına gelir.  
Burada, bir zamanlar Likya'nın başkenti olan Xanthos'u ziyaret edebilirsiniz. Huzurlu ve otantik yerin tarihi hakkında bir fikir sahibi olabilir ve şehrin mimarisinin çağlar boyunca nasıl değiştiğini keşfedebilirsiniz.
Xanthos yakınlarında, 4000 yıldan uzun bir süre önce kurulan ve bize gelen en büyük yerleşim yerlerinden biri olan eski bir Likya kalesi olan Tlos'u bulacaksınız. Burada tepeye oyulmuş alana özgü inanılmaz kaya mezarlarının yanı sıra bir Roma tiyatrosu, anfitiyatro ve agora, iki katlı bir pazar, kaplıcalar, bir kilise ve çok sayıda lahit bulacaksınız.


Tekne gezileri ile muhteşem güzellikteki doğal  Mavi Mağara, Güvercinlik Deniz Mağarası ve İnbaşı Mağarası 'nı ziyaret edebilirsiniz.
Kalkan bölgesi doğal güzelliklerinin yanı sıra kendine özgü Osmanlı-Yunan mimarisini bir balıkçı köyünde koruyan örnek bir bölgedir. Yapılan yeni mimariler Eski Kalkan olarak  bilinen bölgenin tarihi ruhuna uyum sağlayan kriterlere uygun olarak inşa edilmektedir. Osmanlı Yunan evleri, hoş dükkanlar ve çatı katındaki barlarla dolu dar sokaklarda dolaşabilirsiniz.
Köyün bu hoş atmosferini süsleyen birçok restoran bulunmaktadır. Deniz kenarındaki restoranlarda balık başta olmak üzere damağınıza uygun tatları bulacağınızı garanti ederiz.


Gündüz olduğu gibi gece hayatı da Kalkan 'da eğlencelidir. Akdeniz kıyısındaki diğer tatil yerlerine göre  gürültü ve aşırılık olmadan eğlenmeyi tercih ediyorsanız Kalkan 'a gelmek için bir nedeniniz daha var demektir.
Çeşitli su sporlarının tadını çıkarın, güneşlenin ve  turkuaz sularda yüzün. Kalkan'ın kalbinde yer alan villalarımız büyüleyici eski kenti keşfetmek için mükemmeldir.